Lugnt och skönt.

Publicerat: 2013-06-30 / 20:49:19 | Kategori: Allmänt
I torsdags åkte vi till stugan igen, vi grillade och åt gott. Vädret var si sådär men vi har haft det lugnt och skönt. Vi blev väckta i lördags morse av att Elsa var på råttjakt,det var en liten mus i Andres godispåse.... När vi skulle försöka rädda den från Elsa så försvann den....men Elsa hon stod vakt så vi fann den under fotogen kaminen som vi då bar ut. Hittade även en död mus under min säng där Elsa aldrig brukar vara men hade tillbringat tid denna gång o det förstår jag ju nu varför,så den lilla söta musen begravde jag,den så ut som en tecknad mus så söt.
Grillning,så gott.
Elsa i buren på jakt.
Musen jag begravde.

Firmafest på räkbåten.

Publicerat: 2013-06-26 / 20:21:50 | Kategori: Allmänt
Igår var de firmafest på räkbåten,Andre,jag ,Sandra,petter och Filip. Andre kunde inte ha valt en bättre dag,sol värme och go matn... Vi hade jätte trevligt o de var mycke folk o vissa sjöng för fulla muggar. Vi såg en massa fina hus längs älven,hade gärna haft et men fn va dyrt. Före vi for kjom Ronny med sin pappa,han hade fått upp en 11.5kg gädda.....gissa vilket monster. Elsa skulle få den,glad blir hon. Efter båten fick vi rensa den ute på gräsmatta då den inte skulle ha rymts på diskbänken. Var i veckan förbi Penny och Nina o gisssa va go hon blivit. Hon ropar "mommo" hela tiden....ska visa de ena o de andra =) Idag var vi förbi Petters lgh och fixade garderoberna mm, glad att han bor så bra,äntligen...
Penny målar munnen
Vi läser tidningen om motorer mm
Penny visar Ninas gamla dockskåp som jag gjort möblerna till, nostalgi....
Gravida Maria var oxå på besök, trevligt
Ronny och monstret =)
Räkbåten,mums....
Kor mitt ute i älven

Midsommar i stugan.

Publicerat: 2013-06-23 / 18:36:07 | Kategori: Allmänt
I tisdags var det dax för möte med arbetsförmedlingen och försäkringskassan,jag blev då inskriven på ALI i 3 månader o så lämnade jag in ansökan om sjukersättning IGEN, då Fkassan slarvat bort den förra, hm..... Så nu är det bara att hålla tummarna o att någon verkligen läser mina sjukintyg och alla utredningar, blir bara att leva på hoppet men nervöst o oroligt är det. Vi har varit en långhelg i stugan med grillning och sol och mys,lungt o skönt o det är precis vad vi behöver. Det har varit alldeles förmycket med alla som är sjuka,min egen krasslighet och barn o deras föräldrar,alltså en massa strul och människor som skiter totalt i andra o kör över lik om det behövs.....tyvärr. Men helgen har varit skön o jag är så glad att vi har stugan att fara till o varva ner.
Elsa som bäddat ner sig själv.
Så mysigt med humlen vid entren.
Solregn ute o så vackert.
Korv grillning
Våran nya "lyxiga" dusch =)
Midsommar med matjesill
Alla rosenbuskar blommar,är så vackert.
Maken vilar =)

Stugan igeeeeeeen =)

Publicerat: 2013-06-16 / 18:02:23 | Kategori: Allmänt
Nu har vi varit i stugan igen, på torsdag så kom Petter o Filip på besök efter jobbet o åt grillat med oss,riktigt trevligt då Petter aldrig varit i stugan förut. Dom gick husesyn och sedan sköt dom lite luftgevär. Andre fick fiska flera kvällar i rad o fick en del fisk, så Elsa blev glad. Vi kunde sola lite ett par dagar sen så fick vi vara inne o mysa.
Andre fixade plåtar som vindskydd så vi kunde sola =)
Andre grillade.
Petter o Filip kom o grillade.
Petter fick en gamm kepa.
Letade efter Elsa o hittade henne nerbäddad under täcket, sötingen min.
Andre försökte få lite sol på solcellen lite tidigare än vanligt med en spegel.
Mysigt runt bron nu
Rosorna blommar.

Skolavslutning.

Publicerat: 2013-06-11 / 22:51:00 | Kategori: Allmänt
Idag åkte vi till Obbola för Antons skolavslutning,han går ut 9;an. Thure o Maggan och Julia var oxå med,blev lite strul då Anton skulle hem o fira först,trots att vi stod på skolgården.... Men de ä som vanligt "vissa" som känner behov att alltid styra,vi åker för detta o får vänta...trots de andra bor i obbola...hm..... Men det gick bra ändå då vi trots allt är flexibla så vi åkte till Holmsund o fikade på Nisses kondis och senare blev det Obbola folketshus för avslut med sång. Därefter fotande av klassen o bla en fin bild med Anton och en jätte söt tjej,det verkade vara väldigt viktigt med att fota detta =) Vi avslutade med att åka in till stan på kina restaurant,Antons val....riktigt gott o trevligt. Sedan så skjutsade vi hem Anton till Obbola, så han kunde umgås med polarna. Tog det lugnt o på kvällen kom farsan förbi då han o morsan ska följa brodern till Jontes student.
Snygga grabbar
En glad fader
Anton o Julia
Thure,Maggan,Anton o Julia
Anton o jag
Antons klass får betygen
Julia blir lte less o spelar på mobilen =)
Mentorerna blev ombedda att lägga sig ner =)
Viktiga foton =), söta som socker va dom
Äter på kina restaurang
Farsan på besök

Skönt i stugan.

Publicerat: 2013-06-09 / 18:24:54 | Kategori: Allmänt
I veckan/helgen var vi i stugan,sol o varmt o skönt. En grillplats,en spis att koka kaffe eller steka plättar på och en diskplats blev klar. Vi solade ,åt gott och bara hade det sköntt och på kvällarna for Andre och fiskade så Elsa fick lite fisk. På fredag kom Sandra och Ronny så vi grillade och sedan fiskade dom o Sandra drog upp en gädda till Elsa, så det var en skön kväll. Igår kväll kom en kompis till Andre o fikade. Idag så åkte vi hem o fixade o sedan tog vi en kaffe hos modern. Skulle ha velat stanna kvar då det är såååååå skönt o avkopplande att vara där,ingen stress alls....
Maken solar =)
Fick jordgubbs plant av Krilles Marie...
Så nu har vi äntligen fått dom i jord,ja halvvägs då i själva påsen =)
Härligt gula blommor,kan inga namn men vem fn bryr sig,det är fint o vackra att se på o de räcker för mig.
Vackra blommor på äppelträdet.
Gården före spis mm
Början till spisen.
Disk platsen.
Mysigt va, skönt att slippa diska inne
Robust grill plats =)
Sandra och Ronny på grillning.
Koka kaffe....
Trevlig kväll allihopa.

Vad är det med allt strul.....

Publicerat: 2013-06-04 / 18:53:57 | Kategori: Allmänt
Man blir ju galen,jag var ute i tid redan i november för att få sjukintygen till sjukersättnings ansökan....vad tror ni? Jo jag fick alla papper i maj... Sedan så for jag genast ner på försäkringskassans BREVLÅDA, för att inte dom skulle komma bort,bråttom,bråttom.... Idag ca 5 veckor senare får jag veta att dom inga papper fått....jag tror jag blr galen. Det blev då att leta reda på alla papper IGEN,jag kopierade så det blej kajk med skrivaren, måste avkylas stod det =( Vad ska man göra för att få saker att fungera? Spelar ju ingen roll i hur god tid jag ä ute,det blir ju strul iaf. Så nu blir det möte med fkassan o arbetsförmedlingen och vänta på ansökan,men det finns en stoooor risk att jag blir utan pengar i 4 månader,jippie =( Skulle beställa ekskivor på Ikea till Petters lgh,jo just det....dessa tog dom bort i måndags så det sket sig oxå...och på byggmax finns det inga skivor hemma och på krauta var dom oranga och runda i formen, hmmmmm Har man lite ork o mycke värk så tryter energin fort då allt ska strula o vara omständigt,men vad fn gör man. Men en sak ä då positiv....har äntligen gått ner i vikt till min normala vikt 58kg =) Jag gick helt plötsligt upp i vikt då jag fyllde 40år o fick struma,har sedan provat allt,pulver, funkar bara en stund,atkins=inget resultat,LCHF=inget resultat men fick struma problem,fick dra ner på levaxinet ,med jävulsk hjärtklappning. OCH jätte högt kolesterol 10.6! Jag vägrade medicin o började äta havregrynsgröt med kanel 2-3ggr/dag o på 6 veckor var det nere på 6.6! Skitsnacket om att inget är bättre än becel,det är inte sant,jag säger att inget är bättre än havregryn. Jag var som mest uppe i 70kg o det insåg jag när jag gått ner ganska markant o trodde jag vägde 60kg o det var 65kg... Men nu så är jag "normal" igen o det är såååååå skönt att se sig i spegeln o känna igen sig själv igen.

Gud så skönt med stuga.....

Publicerat: 2013-06-02 / 20:58:00 | Kategori: Allmänt
I fredags så åkte vi till stugan efter en hektisk period,där fxade vi en grill mitt på gården o grillade, fixade med rababatterna o ditt o datt. Elsa tyckte oxå det var skönt, hon sprang direkt till luckan som sitter för hålet ut till buren =) Andre var och fiskade två dagar så Elsa fick en bäcköring o jag läste bok.... Helt otroligt skönt att vara där att vi t.o.m sov till 10.30 på lördag o det har nästan aldrig hänt.
Våran fina grill ute,så skönt att kunna laga met ute. Vi ska mura en bättre grill sedan med diskbänk men det får vänta,vi behöver lite vila nu, med flera barn som flyttat och strul med föräldrar till vissa barn. En del föräldrar kickar ut barnen när det passar och låter sedan soc betala....trots att dom velat ha barnen helt själva,bråkat sig till dom....man slutar aldrig förvånas.
Försökte få fram rabatterna jag hittade i fjol under allt ogräs.
Elsa njuter ute.
Andre o Elsa vilar.
Mysig bro med fullt med humle...
Nytt katthus av en potatislåda med fårskinn.
Sommar läsning ,härligt.
Här ska den nya matplatsen bli,så småning om.
Blivande matlagning och diskhörna.
Maken solar.
Kvälls grillning hos Lindbloms. Förresten Mona, skaffa instagram så kan du följa oss i sommar,blir inge blogg då. Trevlig kväll.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!