Äntligen nåt kul.

Publicerat: 2013-01-31 / 18:12:00 | Kategori: Allmänt
Idag möttes Britta och jag vid Viktoria cafeet på ersboda,jag tog en broccoli och ädelostpaj,mums....det är min favorit. Efter det tog vi våran vanliga runda på Kupan,där hittade jag en söt liten gjutjärns gryta och en gammal tillbringare,inte för att jag behöver mer saker men dom var så fina. Tittade in till morsan en stund,hon var risig idag och efter det bar det hem då var orken slut. Inatt sov jag inge bra,dessutom så mådde grannen under inge bra,han hostade nästan så han kräktes, Han brukar börja så och sedan bli inlagd då han går på dialys 3-4ggr/veckan och har gjort det i flera år, stackarn. Men det gör ju att jag som sover illa innan inte heller får nån vila.
Britta
Grytan
Tillbringaren

På vift.

Publicerat: 2013-01-30 / 16:49:44 | Kategori: Allmänt
Idag åkte morsan och jag till brodern en stund,drack kaffe o fixade lite. Han är väl inte så pigg,då det går upp och ner hela tiden. Det var iaf roligt att se honom. Fixade lite i skafferiet idag,då det var en sådan kaos tidigare. Nu så har jag flera burkar o namn på dessa,ser så bra ut. Har tidigare fixat en kudde jag hittat och satt på ett tyg märke jag köpt sedan tidigare,den blev jättefin.
Skafferiet med burkarna,har flera gamla burkar på de nedre hyllorna då jag samlar på gamla burkar.
Så här blev kudden.

Vecka igen.

Publicerat: 2013-01-28 / 19:28:02 | Kategori: Allmänt
Igår var vi förbi Sandra och Ronny en stund o pratade om ditt o datt. Gulle katten Kurre han låg längst upp i katthuset och höll koll på oss. Vi har inte gjort så mycket i helgen, men det känns bra då jag inte är så pigg och inte vet hur morgondagen blir. Idag var Andre iväg o tränade med Ronny igen,duktig är han.men det behövs om ryggen skahålla i det arbete han har. Har börjat få hem dom papperen so behövs för att jag ska kunna söka sjukersättning snart,saknar bara det från läkaren,sen blir det att söka och orolig som bara den är jag.
Kurre i trädet =)

Lördag.

Publicerat: 2013-01-26 / 20:28:57 | Kategori: Allmänt
Idag åkte vi upp på ersboda,tittade in på Pias nya affär,bazar men det var då inget att se. Åkte sedan på Jula o köpte en dymo,hade tänkt sätta etiketter på burkarna i skafferiet så det ska bli lättare att hitta. Sedan bar det av till Mogge o fika,han mådde inte så bra,blodtrycket hade stigit igen o han kan då inte sova mm,så det var inte så kul. Åt god middag,inbakad file med mögelos och potatisgratäng,efter det så for Andre o träna o jag drog till morsan och fikade igen =) Nu ligger jag och ser bröllopsfixaren för 100 gången =)
Äppelpaj mums

Idag rörde jag lite på fläsket...

Publicerat: 2013-01-23 / 20:11:56 | Kategori: Allmänt
Idag var jag ute på en liten tur,hittade en del fina saker.....samlare som jag är. Håller oxå på med en liten sak till Penny som vi ska kolla i sedan =) Försöker hålla igång så mycket det går då jag har en bättre dag, då jag aldrig vet när jag blir liggande igen. Sedan så saknar jag lill gumman Penny så mycket men innan jag vet om det är influensan eller nåt annat så håller jag mig hemma så jag inte drar hem smitta till dom som är omkring mig o är sjuka nog ändå.
Hittade denna söta katt tavla.
Här hänger den.
Köpte ett doftljus som luktar rosor,känner igen lukten sedan jag var barn =)
Fått tag på flera kort/vykort med kvinnor ,gamla och så fina som jag kan sätta in i gamla ramar.
En annan gammal fin tavla.
Två gamla foton.
Här hänger fotona i köket med alla gamm saker =)
En tavla i porslin med fader vår.
Så här ser det ut där den hänger.
Köpte även denna lyktan,stål med olika färger inuti,jag tog en plommon färgad. Trevlig kväll.

Papper,papper....

Publicerat: 2013-01-21 / 17:33:04 | Kategori: Allmänt
Idag var jag förbi vårdcentralen med papper som ska vara till min ansökan av sjukersättning på fkassan, måste fixa lite fel i dessa,så det är mycke papper o oro kring sjukskrivningen,hur det ska bli mm.... Men vad hjälper det om man inte orkar, saker måste fixas ändå o då måste det bli de dagar man är på benen,men det som tär mest är inte att vara dålig,det är man van utan alla ansökningar att känna att man inte blir trodd,eller måsta bevisa mm....inte kul alls då det tar energi man inte har. Hittade ett sådant fint stall som Penny ska få vid flytten =) Hörde att Ninas kompis Maria hade svininfluensan o låg inne med dropp den stackarn,men jag håller mig hemma tills vi vet om det är detta Penny har då hon går hos samma dagmamma som Zackarias.....hoppas inte då jag saaaaknar henne.

Vad jag ..... vintern,brrrrrrrrrrrrrr.......

Publicerat: 2013-01-18 / 18:33:14 | Kategori: Allmänt
Har varit inne i 2 dagar nu,för kallt att frivilligt ut o köra med gamm härken min =) Har bara små plockat inne för att hålla igång,men detta väder gör ju inte värken bättre,man är så stel och när jag nu sänkt Levaxinet så börjar frysa in i märgen och blir sjukt trött,så att man bara vill sova....ökar jag medicinen så rusar hjärtat, så vad gör man. Har nu varit o köpt nå gott men det känns att man inte brukar äta så mycket skit,nu efter så mår jag illa,det är ingen hit att äta detta men suget finns ju kvar så man blir lurad att äta,men det är inte värt det =) I morgon ska Andre följa Mogge till isladan för att se Jonte spela som han längtat efter,o de är bra att ha stöd med sig så då ställer maken upp,tack för det. Jag vet inte vad jag hittar på,får se hur mycket ork det finns.
Hittade bilder från januari i fjol,gud va Penny har vuxit sedan dess.

Elsa gumman.

Publicerat: 2013-01-16 / 20:36:57 | Kategori: Allmänt
Igår eftermiddag så såg jag att Elsa hade klet i ögat,torkade bort det men efter en stund var det likadant igen..Såg då att hon hade ögat bara halvt öppet och blinkade mycket som om hon hade ont. Andre o jag fick hjälpas åt att få in mera vatten i ögat och som tur i morse så såg det ut som om det hade kommit ut ett litet gruskorn från kattlådan OCH hon verkade inte ha ont längre o dessutom så hade hon båda ögonen öppna som vanligt. I eftermiddag kom Sandra o Andre o hämtade upp mig o Elsa,vi åkte till Djurmagazinet o tog ett vaccin o då kollade veterinären med färg i ögat o allt såg ok ut,o det känns skönt,aldrig kul om barna eller djuren har det ont.

Kaaaallllttt idag,brrrrrr

Publicerat: 2013-01-14 / 19:15:00 | Kategori: Allmänt
For till morsan en stund idag o tog en kaffe,hon är lite bättre men har fortfarande ont i huvudet o skakis. Kortisonet gör henne jätte skakis och trycket i huvudet beror på inflammationen i kärlen i huvudet,temporalis artrit. Satte sedan upp en stjärna jag köpt på rean,en jättefin rosa...den blir så olika beroende på om den är tänd eller om det är mörkt inne....mysigt.
Mysigt blev det,älskar dessa romantiska,mysiga prylarna.
Alla dessa fina ramarna jag har,blir nog en flytt av dessa till stugan till sommaren,har så mycket fint hemma. Ser verkligen fram emot våren o sommaren nu,har aldrig gillat vintern, huvva....

Film tajm.....

Publicerat: 2013-01-13 / 18:00:54 | Kategori: Allmänt
Idag for vi och handlade med Sandra o Ronny,efter det så mellan landade vi här innan vi åkte o såg The Hobbit,riktigt bra effekter på den,gillar sagor =) Den är klart värd att se. Igår var vi på loppis,en av mina favoriter,hittade fina saker o tog en fika där,mysigt. Kul att ta sig ut lite då man varit hemma så länge.
Bio....
Fina ramar till Penny om hon vill ha dom.
Gullisar.
Det är så satans kul när Sandra klär ut sig..... God kväll.

En dag på ersboda med Sandra.

Publicerat: 2013-01-10 / 19:48:09 | Kategori: Allmänt
Idag ringde Sandra och ville upp på ersboda på några affärer,så efter besöket på lassa igår ,med en träff med en yngre kvinnlig läkare som dom flesta har väldigt rigida ideer om prover,medicin mm. hade en diskussion med henne om annan struma medicin,och att det är MIN kropp.... Jag önskar pröva andra mediciner än den dom oftast ger(Levaxin) den jag vill ha skriver dom inte ut i Sverige så jag funderar på att åka till Finland eller beställa från England,men jag ska vänta och se om jag iaf kan få en tilläggs medicin till Levaxinet först... Så då behövde jag komma ut en stund och se något annat/nåt roligare. Hittade några gamla tavlor till stugan,en var ganska ful men ramen var jätte fin. Hittade mattor,värmeljus lykta,en väst ett par byxor, några saker till Penny när hon blir lite äldre och några fina julsaker till nästa år. Köpte oxå ett par kryckor till morsan för 10kr!!! ifall det behövs =),vet hur dyra dom är då jag var tvungen att köpa ett par när jag fick hälsporre (300kr) då man inte får låna. Sedan så fick morsan komma hem idag trots att blodtrycket är väldigt högt,trots att hon fått 2 blodtrycksmediciner. Det är kortisonet som höjer trycket,men det är hon tvungen att äta i ca 2-3 år för att inte bli blind eller få en stroke....
Vi var på Viktoria o fikade,mums
Hittade denna sak att ha i kastrullen när man kokar ägg,dom blev för första gången perfekta,så den fungerar.
Den fina asietten.
Hittade en hög med mina favorit tidning,leva och bo =)
Dom här fina påslakanen ska Penny få av mig när hon flyttar och får ett eget rum =)
Den fina lyktan,motiv från en gammal tavla.
Den ena tavlan,mycket finare i verkligheten.
Den fula ,men med vacker ram.
En vacker kula som ska hamna i ett förster.
Den mjuka,sköna korall färgade västen.

Tråkigt skriva utan bilder....

Publicerat: 2013-01-07 / 20:48:50 | Kategori: Allmänt
Har tyvärr inga roliga bilder att visa nu för tin,bara folk som är sjuka o det blir tråkigt i längden =) Har tagit det fruktansvärt lugnt pga ryggen o det jag gjort har då inte varit något värt att fota. Ska på lassa på onsdag o förhoppningsvis får modern komma hem snart oxå,så det blir inte så många knop på ett tag. Snart får Nina o David flytta så det blir då kul att se deras nya lya =) och Pennys första egna rum. Hoppas nu att det blir något roligt att göra o fota framöver,tills dess god kväll.
Två gla skitar,Penny och hennes kompis Zacharias.

Besök på lassa.

Publicerat: 2013-01-06 / 19:54:39 | Kategori: Allmänt
Idag åkte vi till lassarettet och hälsade på modern,hon har gjort en massa undersökningar och hittils är dom ganska bra,hon har ännu inte gjort biopsin på tinnings ådern för att se om det är en fäljdsjukdom till muskelreumatismen. Hon får fortf stora mängder kortison o lär nog få ta det ett bra tag. Skulle sedan starta gamm volvon min då var den helt död för att jag legat i en vecka o inte kunnat köra....så det blir att ladda batteriet då =( Man får ju hoppas att detta året får någon ljusning iaf då det varit tungt i många år nu,o slut verkar det då inte ta ännu... Ska nu framöver söka permanent sjukersättning o jag är skräckslagen för det,går det inte igenom så tror jag att man ger upp,för arbeta det klarar jag inte.....o kroppen blir stadigt sämre o sämre så jag behöver den tid jG Hr till att inte bli sämre i en snabbare takt än de är nu. Men nog om det. God kväll alla vänner.

Nog är det väl själva fn.....

Publicerat: 2013-01-05 / 17:00:00 | Kategori: Allmänt
Morsan gar mått skit en längre tid,alla operationerna o dom som är kvar,även fått muskel reumatism o då fått kortison som hon inte mått bra av så igår bar det av till akuten,väl där så blev hon skickad till ålidem trots väldigt högt blodtryck, av en nonchalant karl.... På ålidhem så tyckte läkaren att det var en skam och skickade oss tillbaka....då skulle ni sett minen på mannen som skickat iväg morsan. Kom tillbaka dit kl 23.10,jag o Andre åkte hem kl 6.00 i morse,sådan jäkla tid det tog,hade kommit in tidigare om inte denna klåpare skickat morsan till ålidhem. Läkaren var väldigt orolig för morsan då hon har huvudvärk,dimsyn,har smällt till som ett böss skott i huvudet... det finns en följd sjukdom när man fått muskelreumatism då man får inflammation i synnerven,då bli man blid eller får en stroke....det var detta jag läst om o varnat morsan om(ska vara påläst själv då läkarna inte upplyser om detta) som tur åkte vi in när vi gjorde det,skulle bara åkt tidigare då läkaren kraftigt misstänker att det är detta hon fått....som om inte allt annat räckt till. Hon fick 12 kortison tabletter direkt o åkte sedan på skikt röntgen av huvudet o till en vårdavdelning. Ska sedan ta en biopsi på blodådrorna i tinningarna för att utesluta denna förljd sjukdom som leder till blindhet. Så när vi väl kom i säng vid 6.30 i morse så sov jag till 12. Har varit tungt med diskbråcken i ryggen o nu detta... Handlade o åkte förbi brorsan för att berätta var morsan är,sedan hem till sängen,behövlig vila. Ser nu en av mina favorit filmer på tv,Emma av Jane austen =) Godkväll,gott folk.

Åter till verkligheten.

Publicerat: 2013-01-03 / 15:46:11 | Kategori: Allmänt
Nu börjar allt bli som vanligt,inget speciellt roligt att se fram till,förutom våren då... Det går knaggligt fram med min rygg,försökte dra ner på tabletterna då det inte är bra att äta för mycket /för länge... Men det gav ett bakslag då jag blev sämre igen,så jag äter dom forfarande men har dragit mer på en omgång per dag. Försöker vara uppe och göra saker men blir bara krokigare och krokigare o då är det dax att lägga sig en stund. Andre ska börja träna med Ronny, det blir nog bra för hans rygg så den ska hålla i de tunga jobb han har. men jag får vara glad om jag kan vara uppe och göra nåt,så det känns tungt.
Så här pigg o alert skulle man vara som Laura Croft i Tomb raider....=)

Kolla in denna film,så kul....

Publicerat: 2013-01-01 / 18:02:00 | Kategori: Allmänt
http://www.youtube.com/watch?v=mV3rswCNkr0 Morgan har gjort en film som kommer senare med hjälp av våran tremening Fredrik Oscarsson på bauta film, och dom som sponsrat har fått en snutt var på slutet och denna är en rolig variant av den serösa,kolla Petters min =)

Gott nytt år!

Publicerat: 2013-01-01 / 17:32:00 | Kategori: Allmänt
Igår for Andre för att handla till middagen på kvällen,han blev lagomt irri då det var så mycket folk, hade tänkt smörgåstårta med det fanns inte någonstans, så det blev oxfile med potatisgratäng och vienetta till efterrätt. Morsan, Mogge,Sandra och Ronny kom så vi åt och umgicks,morsan o Mogge åkte tidigare hem o jag fick ta en vila då o då, då ryggen inte är bra än. Idag sov vi till 11,ett under... Har inte gjort mycke,bara plockat lite då jag inte rör mig så bra o går fortfarande på tabletter.
Katthuset fick bli bord =)
Nallar till Penny.
Mera prylar..
Tavlor.
Mera tavlor,mycke kul att finna =)
Lite kollage...
Gillar Laura Croft.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!