Penny mommos hjärta =)

Publicerat: 2012-10-30 / 19:01:00 | Kategori: Allmänt
Idag så åkte jag till lill hjärtat mitt,Penny. Dom var hemma idag då Penny varit sjuk och inte sover på nätterna, men trots detta så var hon var god och glad som vanligt, och hon sprang runt och skrek, gud vilken stämma ...=) Hon fick några mössor och ett pannband och när jag fotade henne med mobilen så har hon fattat att direkt efteråt ska hon komma fram och kika på mobilen så ser hon sig själv och skrattar....riktigt kul är det. Har legat och vilat på em då jag är så slut och yr,vet inte vad det är,men jag misstänker stress...
Tror de ä en badmössa men jag vet inte riktigt...
Pannbandet.
Hon ä ju som mommo då hon älskar tv`n,kollar på barn tv =)
Kul då hon ser ut som ett blivande sim hopp =)
Hahaha vilka bilder...
Sist men inte minst mammas lill piga =)

Tippa utredning.

Publicerat: 2012-10-29 / 20:01:01 | Kategori: Allmänt
Idag var det dax igen för en ny TIPPA utredning hos sjukgymnasten, det skulle gås,gå i trappa,lyfta,klämma,slita och dra.....puh. Tur att sjukgymnasten är helt underbar,men jag var helt slut efter detta. Och trots detta är det bra att ha denna utredning när jag ska söka sjukersättning. Fick hem den sista äppel lådan idag och dom blev till ett katthus till Elsa,så mysigt =)
Så här mysigt blev det.
Jo just det,kolla snövit klänningen....den ska Penny få av mommo när hon blir större....=) Har en smått och gott låda till henne,det ska bli kul.

Köp av gamla lådor.

Publicerat: 2012-10-28 / 20:35:00 | Kategori: Allmänt
Kollade blocket ikväll,såg 2 gamla potatis lådor,2 äppel lådor och en koffert,jag har då tur som har en underbar make som ställde upp och hämtade dom. Har letat sådana länge men inte hittat några eller så har dom varit för dyra...
Så fin koffert,jag har aldrig sett denna varianten förut,kommer nog söderut ifrån.
Köpte 2 såna här äppel lådor och 2 potatis lådor. Jag ska dit i morgon igen och köpa en till låda....sakletarn =)
Den här snygga lådan ska jag hämta i morgon =) Ha en trevlig kväll.

Ekipering av maken idag.

Publicerat: 2012-10-27 / 18:35:00 | Kategori: Allmänt
Idag fick vi tag på 2 kavajer med väst och byxor ,en brun och en svart,vi hittade oxå en snygg mörk grå lång ull kavaj och 3 snygga stickade tröjor. Jag hittade 2 gamla brickor och kaffepanna och en del julklappar =) Vi tog en kaffe hos morsan på hemvägen. Har nu ätit gott och gjort en lchf dessert, grädde och hallon/jordgubbar ,mums va gott. Nu kommer Sandra och Ronny på besök ,dom har varit och fiskat idag, hoppas dom fick nåt.
Haha kolla vilken fin hund jag såg,tänkte på Helena och söta Betty...
Här är brickorna.
Kaffe pannan.
Hittade en gammal tavla jag länge haft men inte satt upp, den fåtr sitta i köket till sommar då får den vara där.
Den här tavlan har jag saknat länge,köpte den när Sandra var liten och hon är nu 26år. Barnen kallade gubben Hilding =), minns ni det ?
Grädde och bär,mums...

Freeeeedag =)

Publicerat: 2012-10-26 / 18:06:00 | Kategori: Allmänt
Idag åkte modern och jag till Mogge,Per bästa polarn, var oxå där. Som alltid en trevlig stund me kaffe och mycke skratt,Per är en glädje spridare utan nåder.... Pippi Långstrump 2 som jag är så hade jag en bra dag,hittade en OBH Nordica vattenkokare,fullt ok, och en lampa som jag satte i min "boudoir" såååå mysigt. Så nu blir det slappa och helg mys med LCHF godis,spec. negerbollar ( gjort eget recept såååå goda,men inga nötter i denna gången,smakar som vanliga) och bär med grädde, mums. Ha en trevlig kväll allihopa.
Snygg OBH Nordica
Min mysiga boudoir....
Morsan och Per.
En sådan säng borde Penny få =)
Riktiga prinsess kronor...

Mycket strul och stress kring min sjukskrivning.

Publicerat: 2012-10-24 / 18:35:37 | Kategori: Allmänt
Idag har jag fixat med papper till läkaren,mailat om provtagnings tider,TIPPA utredning ,läkar tider mm Så i eftermiddag tog energin slut och jag blev jätte yr,fick lägga mig då det inte är annat att göra. Så här blir det när stressen och pressen blir för stor,att alltid måsta bevisa något som redan är bevisat i utredning efter utredning,det tar på när man i grunden inte har någon energi. Jag vet att allt är relativt om jag t.e.x jämför med brorsan,men detta är ju mitt liv och jag tål inte stress. Så det blir att ta det lugnare och "försöka" att inte tänka på allt som ska göras och bevisas,IGEN... Trevlig kväll.
Denna bilden är en humör höjare,mommos gullunge =)

Snö....

Publicerat: 2012-10-22 / 19:54:10 | Kategori: Allmänt
Vaknade idag och såg snön.....brrrrrrrrr,hade varit bättre att få snön i december till julen,inte så lång vinter då. Jag går i ide på vintern,så det blir en lång tid i idet i år =) Hälsade på brorsan ikväll och satt i hans massagestol,skönt var det.
Hahaha vi skrattade åt denna bilden då han såg 2 meter lång ut.
Andre i massage stolen.
Hur kan hon se så elak ut,min lill tjej =9

Söndag.

Publicerat: 2012-10-21 / 18:46:39 | Kategori: Allmänt
Idag handlade vi och åkte efter det till Sandra och Ronny och tog en kopp kaffe o pratade lite. Mysade lite med Kurre,stor och fin han är. När vi kom hem så såg jag den svarta katten igen,hade tidigare sms en kvinna som saknade sin katt. Vi ringde henne så hon kom och kollade,vi fick stå ute och frysa ett bra tag för att hålla koll på kattorna .....men tyvärr så var det inte hennes. Minns att när Sandra hade Elsa och hon försvann från Haga till Umedalen,då var det ett kvinna som tog in henne på sitt jobb och ringde Sandra och det är jag sååååååå tacksam för. Hon var då mager och skinnflådd på tassarna då hon varit borta i flera månader. Så nu då hon är min(min första katt ever...) så är jag löjligt rädd om henne. Så det vi gjorde idag var dagens goda gärning,hade velat att någon annan brytt sig om det gällt mig. Morsan kom på besök en stund ikväll. Blir less,har värk mm i grunden,stukade foten ordentligt,pga mina kroppliga problem för 3 v sedan,blivit bättre.....men nu så har jag ondare än i början...nåt ä fel i leden,ska man måsta till läkarn igen....FY.
Kurre ska vara med =)
Katten vi såg.
Dagens skörd av tidningar,bra va.... Hittar ofta dessa,billigt och bra =)
Mysigt med tända ljus och fika... Trevlig vecka på er.

Vintern närmar sig...

Publicerat: 2012-10-20 / 17:39:59 | Kategori: Allmänt
När modern och Kenneth kom från Dorotea i söndags så snöade det ända till Bjurholm så vi var och bytte däcken idag då vintern verkar vara nära nu. Anton kom igår och sov över,riktigt mysigt,såg film och myste, så idag fick han följa med och hjälpa till med däckbyte innan han skulle träffa polarna på stan. Vi åkte därefter till morsan och Kenneth och drack kaffe och diskuterade inredning mm.
Anton borstar gaddarna i farten...
Anton och Andre samarbetar =),kul va.... Det gick så fort,tur det då polarna var på väg till stan.
Morsan och Andre,hahaha vilken bild...

Penny besök.

Publicerat: 2012-10-19 / 17:51:00 | Kategori: Allmänt
Lite bättre dag idag så det blev ett besök hos mommos lill gumma =). Dit kom oxå Helena med Rut och David och Eriks syster ,dom kom direkt från flyget då hon är på besök över helgen. Vi hade en riktigt trevlig stund. Sedan var dom och satte in radiatorerna idag så nu är det klart. Morsan kom förbi en stund och då åt vi lchf plättar med grädde och hallon.
Penny äter mommos goda lchf bröd,det trodde jag inte...
Davids syrra med Rut.
Penny springer runt och pratar högljutt =)
Helena leker med Penny.
Dom var så fina kusinerna på dessa bilder.
Söta Betty vilar.
Hon skrek av glädje då nalle puh kom,blev arg när hon inte kunde klä av honom =) Trevlig helg.

Lchf mat.

Publicerat: 2012-10-18 / 18:22:48 | Kategori: Allmänt
Inatt hade jag sådan värk så jag blev tvungen att kliva upp vid 2 och 4 och ta mer tabletter.... Så i morse var det skönt att ligga vid soffan och kolla på mitt favvo program "Property ladder" Har testat att gå ner i vikt med kaloriräkning och det fungerar jättebra men man får vara hungrig mest hela tiden så nu testar jag lchf igen,har tidigare gått upp i vikt med det,så det blir intressant att se hur det går denna gången. Fördelen är att man inte behöver vara hungrig,men det krångliga är att när man har 5kg kvar till målvikten så ska man äta mindre,och vad är det då??? Jag har ca 3.5 -4 kg kvar till vikten jag alltid haft t.o.m jag blev 40år trots alla 4 barn jag fött,då började kroppen strula med struma mm så sedan dess har jag vägt 10 för mycket men med kaloriräkning så har jag gått ned 8kg men dom 4 sista är svåra med räkning då jag legat på 900 kalorier och mindre än det går inte.... Så nu blir det intressant att se,eller inte .....=( Gjorde ett bröd som var jätte gott idag.
Mmmm go brö...
Propert ladder....jippie God kväll.

Byte av radiatorer till elementen idag.

Publicerat: 2012-10-17 / 18:45:00 | Kategori: Allmänt
Idag kom 2 killar och bytte radiatorerna till elementen,så Elsa och jag har bara varit hemma. Efter middagen så åkte Andre och jag till Mogge med äppelpaj och glass,blev en trevlig stund,och Mogge verkade ha en lite bättre dag idag,man får ta tillvara det som är.
Är så nöjd med den hemma gjorda hall möbeln....
Satte upp glaskulor i fönstren idag som jag borde gjort för länge sedan,fint blev det.
Vårat mysiga sovrum,nu saknas bara ett stort bröllopsfoto i den stora ramen,men det är klart det tog nästan 8 år innan vi fixade dom små =)
Har varit gift i 8 år och fick upp dessa foton i år =)
Andre och brorsan.
Våran fina och praktiska kryddhylla av pallar. Trevlig kväll.

Vilodag.

Publicerat: 2012-10-15 / 20:14:00 | Kategori: Allmänt
Har bara tagit det lugnt idag då kroppen inte är ok,har ont i nacken och då blir det huvudvärk mm, så det är skönt att inte ha några måsten. På onsdag så blir det byte av radiatorer till elementen så då får man fly fältet en stund =) Så skönt att tända ljus o bara mysa inne då det riktigt känns att hösten är här nu och jag saknar redan att kunna vara i torpet,men då har man något att se fram emot.
Har man ett gulligt barnbarn eller,ser ut som Dr Snuggles eller mig som liten =)

Soligt och fint höstväder.

Publicerat: 2012-10-14 / 13:02:39 | Kategori: Allmänt
Vi var uppe tidigt i morse då det är svårt att sova med värk. Senare åkte vi och tittade på ett jättefint hus,precis sådant jag önskat mig, men vi får se... Efter lunch så åkte Andre och Petter till Mogge,våran tremening ska filma det sista till Mogges projekt "asfalt" =) det ska bli så kul att de det slutliga resultatet,det ska dessutom lägga upp på youtube vad jag fattar. Jag har inte sett min tremening sedans han var ca 3 år,vore kul att se honom nu....fotograf/filmare som han är =) Trevlig dag allihopa.
Snäll min lilla älskling ser ut va, NOT..... =)

Torpet,men kallt var det....

Publicerat: 2012-10-13 / 18:16:54 | Kategori: Allmänt
Vi åkte till stugan igår,5 grader inne........ Vi eldade och åt gott så jag tom mådde lite illa =) Andre provade fiska med det blev inget denna gången heller,men det är ändå så skönt att vara här. Det tycker Elsa oxå,hon skyndar ut o sitter och tittar. Idag åkte vi hem igen ,då det dessutom är mycke tankar kring brorsan då det strular med det mesta,inget ut på försäkringen för felbehandling,neddragning av medicin....hur ska det gå då han gar sådana smärtor.....och inte mår bra.
Såg denna kvinna på tv i veckan,hon är nog det minst kvinnliga jag sett.... och dom satt och pratade om feminism.... Hjälp Trinny och Susanna.
Mysigt med tända ljus.
Andre grillar...
andre o Elsa.
Grillkorv och en öl,mums.
Sista vilan innan hemgång.
Jag kommer sakna detta som bara den innan vi kan dit till våren igen....

Tunga tider.

Publicerat: 2012-10-10 / 18:55:23 | Kategori: Allmänt
Idag åkte Mogge till läkaren,han hade oxå fått svar på försäkringen att han inga pengar skulle få för att det var inte bevisat att kortisonet gjort hjärtat förtjockt med förhögt bltr och gula fläcken och cystan på binjuren.............. Det är då väl själva satan...... han hade inget problem med detta före,jävla försäkringsbolag! Man ska alltså vara frisk för att vara sjuk. Även morsan får strula med försäkringen då hon föll ut för en trapp på sporthallen i umeå för 2år sedan,det berodde på åldern säger dom........ Hon rullade flera varv utför en stentrapp,opererat nacken med stålplatta,op axel,op höften/skinkat med nervskador,op handen ,ska nu operera höftleden och sedan den andra handen! Hon hade INTE dessa problem före och borde inte ha överlevt fallet,men dom har mage o säga att det beror på åldern.... Bara fn med världen nu,så få som får rätt hjälp. Jag sitter och väntar på hur det ska gå med min sjukersättning om jag får den beviljad,så orolig o trött. Det blir bara sämre med tiden och så ska man måsta försvara sig mot allt o alla,gör utredningar medn ingen bryr sig om vad som står där....
Köpte 70% choklad med havssalt och pecannöt,så god. Nina hade flera sorter av denna choklade så jag var tvungen att prova.
Fin fint plåtskåp.
Så tuff skänk.
Såååå snygg spegel,vill ha =)
Och dessa vackra pallar.
Dessa trä tavlor skulle passa bra hemma =)
Snygga pallar.
Så fina färger på barnavdelningen,så skulle Penny ha =)

Petter fick äntligen moppen.

Publicerat: 2012-10-09 / 19:03:10 | Kategori: Allmänt
Idag var Petter hit igen och han och Andre åkte o hämtade gamm moppen som farsan haft. Petter blev så glad så nu ä de bara o tuta o köra =) Morsan var hit och övade på datorn igen. Sen så fick vi äntligen upp dom fina metall skyltarna i hallen, "Min" o "Din". Såg på instagram att Penny var sjuk igen.....inte lätt att vara liten och sjuk men de blir ju ofta så då man börjar på dagis. Krya på dig gumman.
Morsan vid datorn.
Torftig frukost,måste ju banka kalorier =)

Besök till middag.

Publicerat: 2012-10-08 / 20:40:00 | Kategori: Allmänt
Idag kom morsan förbi och Petter ,dom stannade på middag, det blev revbensspjäll med blomkålspure och äppelpaj med vaniljvisp,så gott. Petter hjälpte morsan att rensa hennes dator så den skulle bli snabbare och sedan for vi och fixade bensin till gamm moppen Petter ska få ta. Fixade 2 plåt lådor till hallen o några kuddvar mm,de blev bra,
Två plåtlådor att ha vinter saker i och fina kuddvar.
Det blev en ny dass bok oxå =)
Morsan tränar på datorn.
Andre intar vilo läge =)
Denna fina glasbrickan blev det oxå.
Petter och morsan är så söta . Tack för idag.

Stugmys igeeeeen =)

Publicerat: 2012-10-07 / 14:11:39 | Kategori: Allmänt
I fredags så åkte vi som vanligt till torpet,hoppas på att det blir en mild höst så vi kan åka ett par helger till. När vi väl kom dit så var det kallt som vanligt inne,ca 10 grader. När vi fått upp lite värme så blev det taco middag och efter det äppelpaj med grädde.... Senare på kvällen så blev det chips,godis mm, en riktig myskväll alltså =) Andre for och fiskade på lördag men hade ingen tur denna gången så Elsa blev utan fisk. Såg en bra film på kvällen "The way back" riktigt bra faktiskt. Jag hade sedan lånat 2 fortsättnings böcker så jag blev uppslukad av dessa till långt in på natta . På söndag hem igen och dra igång en tvätt,men det är såååååå skönt att få komma bort en stund och bara vara. Trevlig kväll allihopa.
Taco middag,förberedd och klar.
Äppelpaj med grädde,förberedd även den =)
Chips och götta...
Hittade denna blomma i en vas i stugan,den har stått i en vecka nu och klarat sig.
Den här fina keramik "tårtan" fick jag av Sandra för några år sedan,den ser så go ut.
Denna sitter i köket i stugan,den skulle vara bra att ha med sig för att bara dra upp den när man känner att det behöva =)
Min mysiga smink hörna.
Det här gamla skåpet hittade vi i ve boa och under det ett fint gammalt blått månformat bord. Sedan tt gammalt mintgrön gasol element.
För några år sedan så skrev jag ett mail till Sören ohlsson som skrivit Sune o Bert böckerna,han svarade väldigt fort då. Och idag hade han skrivit igen och länkat till "Kalle klåfinger" som jag hade önskat till den killen jag jobbar hos. Det var väldigt omtänksamt så långt efter.

Go fika.

Publicerat: 2012-10-04 / 19:01:01 | Kategori: Allmänt
Idag så åt morsan middag här,igen =) Vi åt karre` med blomkålspure o svampsås,mums. Och till efterrätt åt vi äppelpaj med vaniljvisp,jättegott och de måste väl vara ok att fuska ibland eller..... Tittade på foten idag igen,alldeles blå,precis som en gamm käring,men de ä klart de ä ju inte så längt borta trots allt. Känns då så då man är så skröplig redan,värk överallt,jämt, sover illa,blir totalt liggande mellan åt då ryggen kajkar ihop,men som sagt får man vara glad för dom dagar man orkar vara social. Känns så mysigt med hösten,då man får tända ljus och bara mysa.
Äppelpaj,mums.....
Gjorde köttet i denna finurliga apparat,den samlade vi poäng till då vi var med i miljonlotteriet,den grillar,ångar samtidigt.
Tittade ut ikväll och det var en sådan varm gul/orange himmel,syns inte riktigt på bilden.
Haha kolla fet fot´n...
En av mina älsklins program men Sarah Beney(?) Property ladder och på em Help my house is fallig down.
Såg en kanon grej på Tvis,en snark skena....kanske man kan få sova lite bättre och maken kanske slipper en och annan knuff i revbenen =) God kväll.

Hittade en massa gamla bilder =)

Publicerat: 2012-10-03 / 19:17:00 | Kategori: Allmänt
Har tagit det lugnt idag med foten,så i kväll hittade jag en massa gamla bilder.
Hittade foton som är gjorda "gamla" ,detta är i sovrummet vid min säng.
Detta är på Anton, på min sovplats. Dom blir ganska fina.
Min lilla älskling,hon ser lite arg ut,men som sagt så kan man inte rå för hur man ser ut =)
Andre och Penny,här var hon inte stor.
Sandra och Signe.
Sandra och Penny.
Morsan,Andre och och Penny
Hahaha Signe i en prototyp mössa jag gjorde till henne,snygg eller hur =)
Charm trollet.
Penny,Sandra o Signe på hennes rygg,alla ska vara med.
Andre o lill gumman
Vårat mysiga sovrum....
Vi har en foto vägg i köket där vi försöker fixa foton på alla från båda sidorna.
Några av fotona.
Några till...
Ett underbart kort på Sandra och Nina som liten,två vildar =)
Den här affären på cafe Viktoria är helt underbar,skulle vilja ha alla deras möbler.....=)
Andres syster med barn.
Andres halvbror från Spanien med familj.
Andres bror och hans son Robert,och glada var dom.
Vårat mysiga kök,ska bli som ett cafe när det är klart. Nu är det snart bonde söker fru...kul och sen Trinny och Susanna,tv freak...jadå =) Trevlig kväll.

Olyckan var framme.

Publicerat: 2012-10-02 / 20:19:11 | Kategori: Allmänt
I morse så var jag ut till soprummet och påväg upp för trappen så slant jag och det kraschade till i fotleden,trodde inte jag skulle ta mig in. Väl inne så höll jag på att svimma,fick lägga mig på golvet,de är väl själva fn, har nog ont i kroppen annars och så ska man klanta sig oxå. Var till brorsan med 2 mattor och det blev så fint. Ikväll var Andre och jag till David och Nina o Penny hade så kul med oss,hon busade med Andre och skrattade så gott. Hon är så go och har lärt sig en massa nya saker.
Hittade en jätte fin tapet som jag nog ska sätta upp i stugan bakom sängen.
Mattan jag tog till brorsan passade kanon. Per var oxå på besök.
Så här jäklig såg foten ut,värsta bulan på fotknölen.
Den gråa lurviga kudden var den jag hittade.
Denna filten är oxå ett fynd =)
Elsa var så "mamma sjuk" hon ville ligga o mysa en stund.
Penny hade fått en massa nya tuttar.
hon hade så kul.
Penny letar nycklar bakom Andres öra =)
Signe satt och mös bakom Andres nacke.

Fika med sällskap.

Publicerat: 2012-10-01 / 18:43:00 | Kategori: Allmänt
Idag gjorde jag några ärenden o sedan så fikade Sandra,jag o morsan på cafe Viktoria, det är så mysigt där o god mat har dom. Det är så skönt att kunna ta tillvara dom dagar som är bättre o få lite sällskap o gofika är aldrig fel =) Idag har jag haft en sak letar dag o hittat en hel del fynd ,visar lite senare. Nu är nacken helt körd så det blir att bädda ner sig o mysa.
Detta är ett provrum på Kupan,dom har gjort dom i helt min stil,önskar jag bodde större så jag fick göra ett rum så här =)
Ädelost o broccolipaj,mums.....
Mitt fina "tidnings ställ" av en gammal stege. Lampan hade jag sedan förut men jag hittade denna skärmen o sedan fick jag fixa med elen själv då lampfoten var gammal.
Denna fina rotting korg med tidningar hittade jag oxå.
Dom här fina blommorna hittade jag på Kupan.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!